Over mij

Ik werk onderbouwd en doordacht aan veranderprocessen in organisaties. Succesvolle organisatieverandering vraagt om begrip van de context, een aansprekende verandervisie, zicht op het verandervermogen en een veranderplan met concrete activiteiten.

Sinds 2007 heb ik als organisatieadviseur ruim vijftig organisaties mogen helpen om (nog) beter te worden. Vanaf eind 2017 werk ik als zelfstandig professional. Daarvoor was ik in dienst bij TEN HAVE Change Management (2011-2017) en Atos Consulting (2007-2010).

Aan de Vrije Universiteit geef ik les over strategie, organisatie en verandering. Ik doceer onder andere het vak ‘Leading Change’ aan derdejaars studenten (in 12 hoorcolleges en 12 werkcolleges leer ik hen de essenties van het leiding geven aan verandering).

Tevens verzorg ik lezingen en trainingen op maat voor organisaties met veranderkundige uitdagingen. Vaak combineer ik een ‘mini-college’ over verandermanagement met het gezamenlijk werken aan de veranderopgave.

Eind 2015 werd ik hoofdredacteur van het vakblad Management & Consulting, na zeven jaar lid te zijn geweest van de redactieraad. Prachtig om bij te dragen aan de ontwikkeling van het adviesvak.

Regelmatig publiceer ik artikelen op mijn vakgebied (zie ‘Media’). In 2013 ontving ik de ROA Professionele Publicatieprijs voor mijn artikel ‘Rechtvaardigheid als bepalende factor bij organisatieverandering’.

Ik ben getrouwd en vader van een zoon (2014) en een dochter (2016).

Meer weten over mij? Download dan mijn volledige curriculum vitae. Of bel me voor een kop koffie!