Over mij

Ik werk onderbouwd en doordacht aan veranderprocessen in organisaties. Succesvolle organisatieverandering vraagt om begrip van en gevoel voor de context, een aansprekende verandervisie, zicht op het verandervermogen en een veranderplan met concrete activiteiten. Hierbij streef ik naar meervoudige waardecreatie: het vinden van evenwicht tussen mens, natuur en economie.

Sinds 2007 heb ik meer dan vijftig organisaties mogen helpen om (nog) beter en duurzamer te worden. Vanaf eind 2017 werk ik als zelfstandig organisatieadviseur. Daarvoor was ik in dienst bij TEN HAVE Change Management (2011-2017) en Atos Consulting (2007-2010).

Aan de Vrije Universiteit geef ik les over strategie, organisatie en verandering. Ik geef onder meer de vakken ‘Change & Project Management’ en ‘Top Management & Political Skill’ in de Master Leadership & Change Management. Met studenten werk ik aan de grootste veranderopgaven in onze organisaties en maatschappij. De transitie naar een duurzame wereld is een terugkerend thema.

Tevens verzorg ik lezingen en trainingen op maat voor organisaties met veranderkundige uitdagingen. Vaak combineer ik een ‘mini-college’ over verandermanagement met het gezamenlijk werken aan de veranderopgave.

Sinds 2021 maak ik deel uit van de hoofdredactie van Holland Management Review. Daarvoor was ik vijf jaar hoofdredacteur van het vakblad Management & Consulting.

Regelmatig publiceer ik artikelen op mijn vakgebied (zie ‘Media’). In 2013 ontving ik de ROA Professionele Publicatieprijs voor mijn artikel ‘Rechtvaardigheid als bepalende factor bij organisatieverandering’.

Ik ben getrouwd en vader van drie prachtige kinderen.

Meer weten over mij? Download dan mijn volledige curriculum vitae. Of bel me voor een kop koffie!